Šiaulių reabilitacijos centras neabejingas pagyvenusių žmonių problemoms 2016-09-30

Spalio 1-oji – Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena. Išdėstydama požiūrį į senatvės problemas, ją 1990 m. paskelbė Jungtinių tautų organizacijos Generalinė asamblėja.
Šiai dienai skirti renginiai, kuriais siekiama atkreipti dėmesį į senėjimo problemas, pagyvenusių žmonių gyvenimo sąlygas, ugdyti jaunų žmonių pagarbą vyresniajai kartai, vyksta ir Šiauliuose.  

Išreikšdama solidarumą pagyvenusiems žmonėms, viešoji įstaiga Šiaulių reabilitacijos centras noriai prisideda prie šiai visuomenės grupei skirtų renginių organizavimo. Rugsėjo 21 d. mūsų įstaigos darbuotojos ergoterapeutė Agnė Žemaitė ir kineziterapeutė Inesa Šapauskienė lankėsi Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose. Susitikime su Šiaulių reabilitacijos centro specialistėmis šių namų globotiniai išklausė paskaitos apie sveiką senėjimą. Globos namų gyventojams buvo pravesta sveikatą tausojanti ir stiprinanti mankšta, organizuoti aktyvūs žaidimai. Renginio pabaigoje senjorai sulaukė malonios ir vertingos staigmenos – jiems buvo įteiktos sveikatinimo procedūroms skirtos dovanėlės bei kvietimai į Negyvosios jūros klimato ir spalvų terapijos procedūras.